lauantai 18. kesäkuuta 2016

K-tuoli projekti

Tyttäreni pyysi minua ehostamaan hänen vanhaa tuoliaan. "Jos sais jonkun uuden kankaan siihen päälle". Ok, vastasin. Pohjasta varisi heiniä, jouset tuntuivat tavoittavan lattianpintaa. Katsoin tuolin alle ja huomasin, että joissakin jousissa oli pikkaisen ruostetta ja niistä kohdista sidosnauhat olivat poikki. Jouset olivat rikkoneet säkkikankaan ja tunkeutuneet täytteen sekaan. Huomasin myös taustapahvin olevan täysin hajalla, kun olin poistanut kankaan tuolin päältä. Eiku purkamaan.

Muistin, että jossakin on verhoilukangaspala ja äitini venäjältä 15 v. sitten ostamat koristenaulat. Lakana- säkki ja pellavakankaita löytyvät myöskin omasta hyllyssä. Eiku googlettelemaan. Onnekseni löytyi hyvä ohje, kun ensin olin tajunnut tuolin nimen eli K-tuoli. Blogista löytyi myös vihje verhoilukirjasta, jonka kirjastosta lainasin. Mummon nojatuolit, osat 1-15. Täältä:

http://katrin-juttuja.blogspot.fi/2012_09_01_archive.html

Aivan mielettömän hyvät kuvat ja ohjeet.

Ostin lisäksi uudet pehmusteen/täytteet, palasen keinonahkaa, uuden taustapahvin ja tuolivyötä, täältä:

http://www.verhoilijaeemeli.fi/tuotteet.html

Tässä kuvia eri vaiheista, jouduin riisumaan aika paljon, käytin uudelleen kaiken minkä pystyin.
Jostakin internetin syövereistä löysin sivun, jossa sanottiin, että isot naulanreijät voi täyttää liimalla ja sashliktikuilla, jos ihmettelet mitä ne törröttävät tikut on.

Verhoilua kannattaa kokeilla!Tuoli saanut lampaantaljan koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti