tiistai 14. huhtikuuta 2015

Diablo seinäshakkilauta

Ystäväni tilasi World of Warcraft  BlizzCon viikonlopputapahtuman innostamana Diablo shakkinappulat. Nappuloille ei myyty lautaa, joten pähkäilimme millainen se voisi olla. Hänen shakkipeli vitriininsä on jo aika ääriä myöten täynnä ja nämä nappulat olivat kokoa 9x5 cm.

Tällainen seinälle laitettava pelattava shakkilauta tuo nappulat hyvin esille, eikä vie kaappitilaa.


Koko n. 100 x 50 cm.

Aloitin miettimällä mikä voisi olla materiaali. Vaneria pitää ostaa iso pala ja sitä en tykkää ollenkaan sahata, joten päädyin kovalevyyn. Sitä oli tullut palanen, jonkun pakkauksen yhteydessä. Sahasin pohjan ja 7 hyllyä.

Kovalevyn sahausta puutarhasahan kanssa, ihan hyvin sujui.

 
Tein luuliimaa ja liimasin vanhan lakanakankaan kiinni kovalevyyn. Piirsin ruudukon ja jäljensin tekstin lakanalle. Lidlistä ostamilla akryyliväreillä maalasin ruudut käyttäen kahta eri punaista.


Kehys tehtiin kakkoskakkosjämäpaloista, koska ne ovat 5x5 cm eli syvyys jo valmiiksi oikea.
Sahalla tehtiin hyllyille syvennys, jonka jälkeen pienillä nauloilla takalevy kiinni ja hyllyt liimattiin paikoilleen (käytin jotankin überhienoa geeliliima, joka sotki hirveesti, siis Erikeeper ihan hyvä).


Kehykseen ostin Bauhausista styroks kattolistaa ja liimasin, spaklasin, kiroilin ja maalasin mustalla kiiltävällä Maston spraymaalilla (Tokmann).


Sori huono eka kuva. Kannattimet kannattaa laittaa tauluun kun tauluun jo tässä vaiheessa.
Ihana se hetki, kun sai sijoitella nappulat paikoilleen, ne ovat kerrassaan niin makeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti