torstai 17. maaliskuuta 2011

Long Time No Blog


Hopeakorsetti ja hopeasormus.

Kevät tekee tuloaan ja vihdoinkin sain tietokoneeni kuntoon pitkästä aikaa. Talvella tuli käytyä hopeaseppä Ru Runebergin vetämä hopeakorukurssi Västra Folkhögskolanissa Karjaalla. Ihan kivaa oli. Pääsin sahaamaan metalleita, joka olikin tosi kivaa. Kahden viikonlopun aikana opin yllättävänkin paljon asiaa. Sahausta, juottamista, kiillottamista.

Kuparia ja messinkiä kokeiltavana.

Saippuantekoakin olen päässyt kokeilemaan. Saippuan teko on hauskaa ja helppoa. Saippuaan voi lisätä ihan mitä vaan maustekaapista löytyy, lisäksi kahvit, teet, hedelmät, ties mitä. Muotteina pestyt maitotölkit. Myös pringlespurkki täyttyi saippuakiisselistä.

Tässä tuoksuttomat kolmiot ja pyöreä suolasaippua.
Pyöreän suolasaippuan väri tuli muutamasta sinisestä elintarvikeväritipasta?!?! Näyttää makkaralta sanoi kotiväki. Toivottavasti makkarasaippuani tuo kosteutta käsiini, jotka joutuvat koville kevätpuutarhassani.

Himalajan suolasaippua, jossa jätin turhan karkeaksi tuon suolan, saippuat lohkeilivat.
 Jalkojen ja käsien kuorintaan ehkä ihan hyvä saippua.


Limellä ja chilillä "maustettu" saippua ja suklaasaippua.
Kevät tekee siis tuloaan, joten siemeniä pitää hankkia ja istuttaa. Ei meinannut löytyä kaupasta munakoisoa, mutta nyt siemenet ovat jo mullassa. Tein tuollaisen kevätpadan. Kohta on tomaattien ja paprikan istutusten vuoro.

Sitruunamelissa on klassikko.

4 kommenttia:

 1. Mahtava tuo hopeakorsetti. Ihastuin myös saippuoihisi! Tuo suolasaippua kiinnosti kovastikin:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, saippuat saavat nyt "muhia" kuukauden ennen kuin pääsee kokeilemaan, kerron sitten miten toimivat.

  VastaaPoista
 3. mmm, limesaippuaa, mielenkiintoista. Onnea kasvatteluihin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kyllä tässä onnea tarvitaankin, olen tosi kehno taimikasvattaja xD Yritän kuitenkin joka vuosi uudestaan....ehkä joskus.

  VastaaPoista